Menu Sluit search

Alles wat je moet weten over kattenbakvulling

6 oktober 2023

Kattenliefhebbers zijn maar al te bekend met de uitdagingen van het vinden van de perfecte kattenbakvulling – en dat terwijl de (voor jouw kat) juiste kattenbakvulling een essentieel onderdeel is. De keuze van de juiste kattenbakvulling is van cruciaal belang voor zowel jou als je kat. Dit heeft namelijk invloed op het comfort, de gezondheid en het gemak van het onderhoud. Met een markt vol opties, van kleikorrels tot duurzaam materiaal; zetten wij graag de beste keuzes op een rij.


Kattenbakvulling op basis van klei


Odourlock 

Wanneer het gaat om kattenbakvulling op basis van klei, is er niets krachtiger dan het Odourlock gamma van Intersand. Het strooisel op basis van klei, neutraliseert de ammoniakvorming en zorgt voor een “slimme geurbescherming”. Ammoniakgeur wordt gevormd in de kattenbak wanneer de urine in contact komt met zuurstof en bacteriën zich ontwikkelen. Deze gepatenteerde technologie in het Odourlock-stooisel neutraliseert bovendien de vieze geuren gedurende 40 dagen.  


De hoge capaciteit en snelle absorptie van deze ultra premium kattenbakvulling – maakt de vorming van sterkere klonters mogelijk waardoor het dagelijks onderhoud vergemakkelijkt wordt. De korrel kan tot 6x het eigen gewicht aan vloeistof absorberen en is stofvrij, wat de meeste katten erg prettig vinden én een voordeel is voor katten en kattenbaasjes die allergisch zijn aan stof. Verkrijgbaar zonder geur of licht geparfumeerd (lavendel, babypowder, calm breeze) – geen nood, de geparfumeerde korrels geven enkel geur af wanneer deze in contact komen met een vloeistof en parfumeren niet het hele huis.  

Odourlock Maxcare

Het Odourlock Maxcare kattenbakstrooisel gaat nog nét een stapje verder. De bijgeleverde gepatenteerde BlüCare granules kleuren blauw wanneer ze in contact komen met bloed of glucose in de urine van de kat, waardoor mogelijke aandoeningen aan de urinewegen of bv. diabetes snel worden vanaf de eerste dag ontdekt. Katten laten heel moeilijk zien wanneer er iets scheelt, hierdoor kunnen er vaak dagen of weken voorbij gaan voor een probleem opgemerkt wordt. Een tijdige detectie draagt bij aan de gezondheid van uw kat en kan heel wat dierenartskosten voorkomen. Dit eenvoudig te gebruiken en af te lezen proces maakt het monitoren van de gezondheid en het welzijn van onze harige vrienden eenvoudig en biedt bovendien extra gemoedsrust.

De Odourlock MaxCare kattenbakvulling zorgt voor een snelle absorptie en vormt kleinere, sterke klonters om de dagelijkse reiniging en het onderhoud te vergemakkelijken, en zijn geurloos. 

Extreme Classic

Zoals de naam doet vermoeden, is dit eerder een premium ‘classic’ onder de kattenbakvullingen. Extreme Classic is een zeer fijne kattenbakvulling die geuren neutraliseert en voor 99,9% stofvrij is. De korrels kunnen wel 450% van het eigen gewicht opnemen, waardoor stevige klonten ontstaan en het erg makkelijk is om de kattenbak te reinigen. De korrels kleven niet aan de poten of vacht, waardoor ook de ruimte rondom de kattenbak schoon blijft.
Simple

De voordeligste kattenbakvulling op basis van klei, binnen het assortiment van Intersand. Een natuurlijke klei die meer dan 3x zijn gewicht aan vloeistof absorbeert (350% absorptie), geen geurstoffen bevat en stofvrij is.

 


 

Wat als je niet alleen een efficiënte, 
maar ook een milieuvriendelijke keuze kan maken?


M-Pets Soya

Dit unieke product is gemaakt van soja, wat het voor 100% biologisch afbreekbaar maakt en bijgevolg een groot voordeel geeft ten opzichte van klassieke kattenbakvullingen. Soja is een hernieuwbare bron, die makkelijk kan worden geoogst en geteeld zonder schade voor het milieu. Ook vergt het productieproces aanzienlijk minder energie, waardoor de CO2-voetafdruk wordt verkleind.

Het kattenbakstrooisel werkt als een uitstekend vocht absorberend middel omdat het tot 3x meer vocht kan opnemen dan traditioneel strooisel. Met een instant klonterende formule klontert het samen wanneer het in contact komt met vloeistof.


M-Pets Bamboo

Net zoals soja, is ook bamboo een snelgroeiend en hernieuwbaar gewas dat bovendien veel sneller groeit dan traditionele houtsoorten. Hierdoor kan bamboo op een duurzame manier worden geoogst zonder schade aan het milieu. De natuurlijke vezels hebben van nature enige geurcontrole, wat helpt om onaangename geuren te verminderen. Daarnaast is de vulling doorgaans lichter dan klei-kattenbakvulling, wat het makkelijk maakt om bij te vullen.  Stro- of houtkorrels

Stro- en houtkorrels zijn beiden populaire alternatieve kattenbakstrooisels. Beiden zijn biologisch afbreekbaar, zodat ze kunnen worden afgebroken door natuurlijke processen en geen schadelijke stoffen achterlaten. Zowel stro- als hout hebben van nature een goede geurcontrole, wat kan helpen bij het verminderen van onaangename geuren in de kattenbak. Zowel stro- als houtkorrels hebben de vorm van kleine staafjes, waarbij het grote voordeel is dat er geen kattengrindstof door het huis ligt. 


Dagelijks onderhoud

Welk soort kattenbakvulling je ook gebruikt, een kat is een uitermate hygiënisch dier en wil een schone kattenbak. Experimenteer om te zien wat jouw kat het fijnste vindt, sommige katten geven de voorkeur aan bepaalde texturen of materialen.

Daarnaast is een dagelijks onderhoud essentieel om een schone en gezonde omgeving voor je kat te behouden. Verwijder dagelijks de klonten uit de kattenbak; voeg nieuwe vulling toe om het niveau op peil te houden & maak de kattenbak regelmatig schoon.  

Vragen over onze merken?

We helpen je graag verder!

  • voor dierenspeciaalzaken, tuincentra, dierenartsen, professionele kwekers & pensions
  • ondersteuning en advies op maat
  • introductieaanbiedingen