Menu Sluit search

Insecten in dierenvoeding

24 februari 2021

Insecten in dierenvoeding: een win-win situatie

Insecten in je voeding? Absoluut! Het is een veelbelovende, duurzame bron van eiwitten. We kwamen ze al een tijdje tegen in honden- en kattenvoeding. En nu zien we ze ook steeds meer in menselijke voeding. En logisch ook. ASP is alvast fan en ondersteunt deze evolutie met een specifieke lijn van SANIMED. We zetten graag de voornaamste voordelen in de spotlight. 

Waarom kiezen voor insecten in dierenvoeding?

Er zijn nadrukkelijke redenen om te kiezen voor insecten in dierenvoeding.

1) Helpt intoleranties en gevoeligheden te verminderen.

Insecten zijn een intacte dierlijke eiwitbron die huisdieren makkelijk opnemen. Deze vlotte verteerbaarheid zorgt ervoor dat ze geschikt zijn voor gevoelige dieren en voor dieren met darmproblemen. Bovendien helpen ze intoleranties voor bepaalde ingrediënten en/of voedingsstoffen te verminderen. Een aanrader dus om dit type voeding preventief en curatief voor te schrijven aan honden met een voedselallergie.

2) Een optimale balans tussen Ca/P en het eiwitgehalte

Dieren hebben in elke levensfase andere behoeften. Het is daarom belangrijk om de voeding steeds af te stemmen op veranderende noden. De verhouding tussen Ca/P en het eiwitgehalte moet goed in balans zijn om honden en katten te voorzien van de juiste mineralen. Insecten als eiwitbron verstoren deze balans niet waardoor ze een veilig preventieve voeding vormen.

3) Een duurzame bron van eiwitten.

Insecten hebben een duurzaam en lokaal productieproces. Het water- en landgebruik is aanzienlijk minder dan dat van varkens, koeien of kippen. Bovendien hebben insecten een veel lagere CO2 uitstoot waardoor het kweekproces veel gunstiger is voor het milieu. Je ondersteunt als dierenarts daarom niet enkel de gezondheid van dieren maar ook het milieu.

ASP vertrouwt op insecten

Dierenvoeding die intoleranties helpt verminderen, de balans tussen Ca/P en het eiwitgehalte niet verstoort, en zelfs duurzaam is? Daar zet ASP graag op in. Als dierenliefhebbers, zorgen we er steeds voor dat de voeding die we verdelen voldoet aan onze kwaliteitsnormen en dragen we graag bij tot wetenschappelijk onderbouwde vernieuwingen. We hechten belang aan de gezondheid van dieren en ondersteunen met de SANIMED Intestinal met eiwitbron insect ook het milieu! De voeding van SANIMED is exclusief beschikbaar voor dierenartsen.


Vragen over onze merken?

We helpen je graag verder!

  • voor dierenspeciaalzaken, tuincentra, dierenartsen, professionele kwekers & pensions
  • ondersteuning en advies op maat
  • introductieaanbiedingen